EL POBLE I L'ENTORN


Espinelves és un poble de la comarca d'Osona, dins la subcomarca de les Guilleries, que té 252 habitants i pertany a la província de Girona.  

Està situat dins del bosc més gran de Catalunya, a la zona del Montseny-Guilleries. És una zona amb boscos frondosos d’arboredes (principalment avetoses), aigües netes i aires purs. Aquest entorn ha estat escollit perquè està en consonància amb la línia pedagògica del projecte, per la seva idoneïtat de cara a un contacte quotidià i directe amb la natura. El bosc, els prats, els horts, el poble i la seva gent són part importantíssima de l’estructura del projecte, ja que constitueixen uns ambients rics i diversos en els que interactuar i aprendre, i alhora influeixen en el clima general del projecte.

Espinelves té una molt bona comunicació per carretera. Situat al costat de l'eix transversal (C-25) que enllaça Lleida-Girona, a només 15' de Vic i 20' de Santa Coloma de Farners. Estant ben comunicat, a més, amb municipis com: Sant Hilari, Arbúcies, Viladrau, Sant Sadurní, Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles, Calldetenes, Santa Eugènia, Taradell, Tavèrnoles, entre d'altres.