BENVINGUDA

"Si observes, coneixes; si coneixes, estimes; si estimes, protegeixes."

Jordi Sabater Pi

 L'Escola del Bosc d'Espinelves és una proposta innovadora d'educació a la natura que parteix del concepte de les escoles a l'aire lliure que s'han establert amb gran èxit al nord d'Europa i altres països del món.

L'Escola del Bosc d'Espinelves treballa per tal de fomentar la natura com a entorn d'aprenentatge i on els infants poden tenir la llibertat per explorar, investigar i experimentar. Vol ser una oportunitat perquè els nens i nenes potenciïn les seves aptituds intrínseques i aspectes tan importants com un sentit innat de pertinença i respecte vers la natura.

Un arbre sempre agradarà a tots els infants. Un animal els hi produirà curiositat i entusiasme. Les composicions lliures que facin amb els elements naturals seran obres d'art. El joc que inventin quan interactuïn amb la natura estarà ple de fantasia i enginy. Córrer, caminar, grimpar, rodolar, dansar, anar descalços... pel bosc els emocionarà i potenciarà el seu neurodesenvolupament. Viuran aventures i s'impregnaran d'aprenentatges que mai més oblidaran. Confiem plenament en que aquest aprenentatge prepararà l'infant íntegrament i que d'aquí sortiran persones que, com els arbres, albergaran moltes vides dins de sí mateixos.

L'Escola del Bosc d'Espinelves vol donar una educació orientada a la col·laboració i no a la competitivitat, basada en el respecte a la persona i a la seva llibertat i vinculada amb l'entorn sociocultural, que sigui solidària, de qualitat, no sexista, laica... Un lloc obert a tothom, on cadascú pot anar al seu ritme i prendre's el temps que necessiti per a investigar coses interessants, seguint el principi de que el camí és l'objectiu.

Volem que els nostres infants i joves puguin gaudir d'una formació de persones lliures, autònomes, socials, amb consciència crítica, amb responsabilitat, potenciant un treball de grup i amb capacitat per a realitzar una anàlisi crítica de la realitat amb coneixement.